Vesti

Administrator Cubes 25. Feb 2021

NAPAD NA SEKTOR

Dana 8. februara 2021. godine Informativna kuća "N1" je na svom portalu rs.n1info.com u odeljku Vesti prenela stav Skupštine slobodne Srbije da „Postoje dokazi o postojanju agro-mafije u Srbiji“: https://rs.n1info.com/vesti/skupstine-slobodne-srbije-postoje-dokazi-o-postojanju-agro-mafije-u-srbiji/

Izneti su između ostalog i  sledeći stavovi:  

„velike hladnjače, uz saglasnost države, manipulišu podacima o svojoj zaradi“;
„svaka od tih hladnjača ima ćerke firme u inostranstvu do kojih srpska malina dolazi po jednoj zvaničnoj ceni, dok se ogromna dobit ostvaruje pri prodaji krajnjem kupcu“;
„Kroz takvu manipulativnu trgovinu kontroliše se cena otkupa...a istovremeno se onemogućava udruživanje poljoprivrednika i malih hladnjača....“.

Inače, Skupština slobodne Srbije je osnovana 03.12.2020. godine. Zastupa je Biljana Stojković iz Beograda. U osnivačkom aktu, između ostalog, stoji da su njihovi ciljevi: „zalaganje i promocija vladavine prava i promocija evropskih vrednosti“.

Imamo utisak da se i "N1" deklariše da želi da promoviše  evropske  vrednosti i vladavinu prava pa postavljamo pitanja ovoj informativnoj kući: 

Da li je ovaj članak u skladu sa evropskim vrednostima i u skladu sa vladavinom prava?
Da li  navedeni članak ispunjava profesionalne norme novinarstva ako se u njemu iznose teške optužbe bez bilo kakvih dokaza?
Da li Vam je poznato da je veliki broj hladnjača usvojio mnoge elemente evropskih vrednosti jer direktno sarađuje sa najprestižnijim kompanijama iz EU, Velike Britanije, SAD, Kanade, Australije, Japana i sl.?

Kao informativna kuća, "N1"  bi trebalo da zna da se Poslovno udruženje hladnjača Srbije u medijima retko oglašava jer nećemo da polemišemo sa iznetim neistinama i paušalnim ocenama ljudi koji nemaju ni minimum znanja o našem poslovanju, a imaju za cilj da kroz širenje neistina obmanjuju veliki broj svojih potencijalnih čitalaca i slušalaca.

Takođe, trebalo bi da znaju da ovakvi članci nanose štetu svima koji su u lancu našeg poslovanja pa i samim poljoprivrednim proizvođačima koje tako „argumentovano“ brani Skupština slobodne Srbije.

< Vratite se na Vesti