Вести

Administrator Cubes 12. Feb 2021

НАПАД НА СЕКТОР

Дана 8. фебруара 2021. године Информативна кућа "N1" је на свом порталу rs.n1info.com у одељку Вести пренела став Скупштине слободне Србије да „Постоје докази о постојању агро-мафије у Србији“: https://rs.n1info.com/vesti/skupstine-slobodne-srbije-postoje-dokazi-o-postojanju-agro-mafije-u-srbiji/

Изнети су између осталог и  следећи ставови:  

  • „велике хладњаче, уз сагласност државе, манипулишу подацима о својој заради“;
  • „свака од тих хладњача има ћерке фирме у иностранству до којих српска малина долази по једној званичној цени, док се огромна добит остварује при продаји крајњем купцу“;
  • „Кроз такву манипулативну трговину контролише се цена откупа...а истовремено се онемогућава удруживање пољопривредника и малих хладњача....“.

Иначе, Скупштина слободне Србије је основана 03.12.2020. године. Заступа је Биљана Стојковић из Београда. У оснивачком акту, између осталог, стоји да су њихови циљеви: „залагање и промоција владавине права и промоција европских вредности“.

Имамо утисак да се и "N1" декларише да жели да промовише  европске  вредности и владавину права па постављамо питања овој информативној кући: 

  1. Да ли је овај чланак у складу са европским вредностима и у складу са владавином права?
  2. Да ли  наведени чланак испуњава професионалне норме новинарства ако се у њему износе тешке оптужбе без било каквих доказа?
  3. Да ли Вам је познато да је велики број хладњача усвојио многе елементе европских вредности јер директно сарађује са најпрестижнијим компанијама из ЕУ, Велике Британије, САД, Канаде, Аустралије, Јапана и сл.?

Као информативна кућа, "N1"  би требало да зна да се Пословно удружење хладњача Србије у медијима ретко оглашава јер нећемо да полемишемо са изнетим неистинама и паушалним оценама људи који немају ни минимум знања о нашем пословању, а имају за циљ да кроз ширење неистина обмањују велики број својих потенцијалних читалаца и слушалаца.

Такође, требало би да знају да овакви чланци наносе штету свима који су у ланцу нашег пословања па и самим пољопривредним произвођачима које тако „аргументовано“ брани Скупштина слободне Србије.

< Вратите се на Вести